Pokretanjem vlastite proizvodnje do vodeće tvrtke u Hrvatskoj za proizvodnju i prodaju brusnih materijala

Tvrtka Pobis jedina se u Hrvatskoj bavi isključivo brusnim i polirnim materijalima, a u suradnji s domaćim i stranim partnerima, daje rješenja i stručnu podršku kod odabira adekvatnih brusnih alata i opreme za završnu obradu u svim granama industrije.

Kako u Hrvatskoj nema sirovina za tu vrstu djelatnosti, suradnja s tvrtkom Hermes Schleifmittel bila je iznimno važna jer je riječ o dobavljaču koji uz sirovine potrebne za proizvodnju brusnih materijala daje i svu ostalu stručnu podršku za nesmetan rad i razvoj poslovanja.

Pokretanjem vlastite proizvodnje ove godine Pobis je postao vodeća tvrtka u Hrvatskoj koja se bavi proizvodnjom i prodajom brusnih materijala za sve industrijske grane.

Nova poslovno-proizvodna hala ukupne površine 750 m2 otvorena je 2021. godine, a od toga je 500 m2 namijenjeno za proizvodnju i skladište, a 250m2 za uredske i popratne prostore. Ukupna vrijednost investicije bila je oko 4 milijuna kuna.

Pobis trenutno ima najmoderniju proizvodnju brusnih traka u Hrvatskoj u kojoj je zaposleno 5 osoba. Brusne trake se proizvode prema individualnim potrebama kupaca, u kratkom roku uz jamstvo kvalitete te prema najvišim standardima u industriji.

Cilj je uvijek isporučiti najbolje i inovativne brusne i polirne materijale, dijeleći sa svojim kupcima najbolje prakse, znanje i iskustvo stečeno tijekom godina uz fleksibilnost i brzu isporuku.

Danas se proizvodi tvrtke Pobis izvoze i u cijelu regiju pa se tako Pobis brusni i polirni materijeli nalaze na policama u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Sloveniji, Makedoniji i Mađarskoj.